mandag den 31. december 2007

Er life-coaching noget for dig?

Hvis du ønsker forbedringer i dit liv, har du en vigtig ting til fælles med de mennesker, der vælger at benytte sig af en life-coach. Ønskerne kan rette sig mod den private front, din karriere eller andre områder. Eksempler på, hvad en life-coach kan hjælpe dig med, kan være:

* Et liv uden stress
* En bedre balance imellem arbejde og privatliv.
* At opnå mere på kortere tid.
* At udvikle din karriere.
* At starte sin egen virksomhed.
* At finde sin personlige mission i livet.
* At få struktur og støtte til at opnå bedre og hurtige resultater.
* At få hjælp til prioriteringer i livet.
* At få klarhed over personlige værdier.
* At få større selvtillid og selvværd.
* At få bedre relationer til andre mennesker.
* At få motivation og engagement.
* At få success i livet.

Life-coaching er ikke terapi, men et effektivt værktøj, der er rettet mod nutiden og fremtidige mål. Life-coaching sammensætter det bedre fra psykologiens verden med menneskekundskab, forretningsforståelse, spiritualitet og filosofi og tilbyder dig en effektiv vej til det liv, du ønsker.

søndag den 30. december 2007

Coaching vs. Mentoring

Mentoring –> Udefra og ind.
Coaching –> Indefra og ud.

Det er tydeligt fra ovenstående eksempel at der er betydningsvis forskel på coaching og mentoring. En person der er mentor, har altid større viden og indsigt, og ikke mindst giver gode råd. En mentor udøser af sin viden og erfaring ind i personen som der arbejdes med, mens at en coach trækker det bedre ud af personen.
Mentorforholdet har ofte en karakter af rådgivning, der er støttende og skaber samtidig en lærende proces frem for at være en egentlig udviklingssamtale, som det netop er ved coaching. Mentoring er specielt godt til, en leder med mange års erfaring videregiver sine erfaringer til en yngre person. Mentoring anvendes ofte til at udvikle og understøtte en persons faglige udvikling. Her knytter man så en mere erfaren person til hele processen.