mandag den 31. marts 2008

Når vi blogger om vores tro!

I det svenske dagblad Dagen der prøver 3 personer - En præst, en pastor og en fortrinsvis nyfrelst at blogge om deres oplevelser med omkring påsken. For nogle af dem, er det ganske nyt at blogge, og skrive om deres tro på nettet.

Når jeg ser sådan et initiativ, så ser jeg mangel på samme i Danmark. Der er mange bloggere, der er mange teologer, men der er ingen kombinere disse. Vi ser ikke mange teologer, der tør at skrive deres tanker ned i det digitale media, og benytte dette til at nedbringe barrierer mellem kirken og samfund.

Vi har brug for teologer, der tør være ærlige, og politiske ukorrekte, og ikke være bange for at skrive hvad de vil. Vi kan ikke starte en blogging revolution hvis vi ikke indrager andre. Derfor er det utroligt vigtigt at indholdet kan kommenteres og diskuteres. Hjertet i den bloggende kirke burde være en passioneret drøm efter mennesker, der betyder noget for Gud.

Blogging er en ekstraordinær måde til at starte samtaler på, nå ud til andre mennesker, og udvikle og opbygge ny fællesskaber og grupper. Gevinsterne i blogging er kirkerne vil opfattes som mere åbne, autentiske, gennemsigtige og troværdige. Når kirken lader sine weblog-brugere blive medproducenter i den eksterne kommunikation, stiger troværdigheden.

Lad os komme igang med skabe nogle diskutioner og debatter på blogsfære på internettet omkring vores tro og kirker.

Ingen kommentarer: